Algemene voorwaarden van BOARDROOM RENTAL POLICY | Boardroom meeting

Algemene voorwaarden van BOARDROOM RENTAL POLICY | Boardroom meeting

150 150 adminthroneroom

Chamber Boardrooms zijn beschikbaar voor gebruik met huurbasis. Kameractiviteiten hebben voorrang op allemaal andere boekingen. Het gebruik van een kamers mag het gebruikelijk werk met de kamermedewerkers niet hinderen. In alle promoties plus mededelingen voor de vergadering / het evenement van uw bedrijf, mag de naam van een Brandon-kamer alleen als vergaderlocatie worden gebruikt. Elk verzoek aan een Brandon-kamer door uw vergadering / evenement te ondersteunen, te promoten of erbij sponsoren ofwel goed erbij keuren, dienen eerst word goedgekeurd door de Brandon-kamer. Elke promotie of verkoop van spullen of services tijdens jouwe vergadering dienen eerst word goedgekeurd sedert de Brandon-kamer. Elke uitnodiging die werd gedaan voor de nieuwsmedia ter dekking van uw vergadering / evenement in de Brandon-kamer moet eerst worden goedgekeurd door het Brandon-kamer.

boardroom

  • Bevestiging. Boekingen zijn niet bevestigd of gegarandeerd tot een sedert de Kamer ondertekende Boardroom-overeenkomst is ontvangen. U ontvangt een bevestiging voor uw boeking zodra de overeenstemming is ontvangen.
  • Beschikbaarheid. Boardroom-boekingen zijn beschikbaar op basisbeginsel van wie het eerst komt, u eerst maalt. Alle gasten moeten een kamer verlaten op alsof vóór het aangegeven eindtijd vermeld boven het contract. Ruimte aan de directiekamer wordt alleen geboekt voor de aangegeven tijden. Een Brandon Kamer van Koophandel behoudt zich het recht voor door de directiekamer te annuleren. In geval van annulering door een Kamer, worden de prijs van het boeking niets in rekening gebracht. Een Kamer behoudt zich ook het recht voor het verhuur van de bestuurskamer naar eigen goeddunken bij weigeren.
  • Betaling. Brandon-kamerleden deze de directiekamer huren, kunnen gefactureerd word. Leden moeten een juiste reputatie beschikken over bij een Kamer. Niet-leden moeten hun huur dokken voorafgaand bij, of op de etmaal van hun boeking.
  • Annuleringsbeleid. Bij annulering tot 48 uur voordat het reserveren wordt 50% van het totale huursom in rekening gebracht. Aangaande annuleringen binnen 24 uur gelijk reservering wordt 100% van de totale huursom bij rekening gebracht. De Ruimte behoudt zich ook u recht voordat om dezelfde kamerhuur voor Chamber-evenementen erbij annuleren.
  • Opstelling. De vergaderruimte op de bovenste verdieping is acceptabel voor 18 directiekamers. Een vergaderruimte beneden is acceptabel voor maximaal 10 boardroom-stijl. Tabellen mogen niet worden verplaatst behalve voorafgaande toestemming. De organisatie die de kamer huurt, ben verantwoordelijk voordat het aangroeien, opruimen plus zorgen dat het pand goed werd beveiligd als de ruimte niet open is. Een kamer moet in dezelfde staat belanden achtergelaten als waarin die is gevonden.
  • Eten en drinken. Koffie en thee zijn bij koop (inclusief roerstokjes, room, suiker, koffiebekers). Andere benodigdheden zijn een verantwoordelijkheid met de huurder (dwz borden, bestek, servetten, enz. ) De ruimte biedt genkele cateringdiensten, echter er karaf een lijst met leden worden verstrekt. Let met: voedsel en benodigdheden dat zich in de keuken bevinden, behoren tot de Brandon-kamer en bestaan niet beschikbaar voor de klanten voor gebruiken.
  • Toegang en beveiliging. Een sleutel zijn nodig door toegang te krijgen zelfs 8: 30 of na 17: 00 uur. Deze sleutel dienen uiterlijk door 17: 00 uur met het kantoor van het Kamer worden opgehaald. Sleutels moeten de volgende dag naar de kantoor met de Kamer worden teruggestuurd (of tenzij anders overeengekomen. ) Indien de sleutel verloren gaat, zal een huurder beslist verloren sleutelprijs van $ 50 oplopen en kunnen de privileges voor verhuur van de kamer word ingetrokken. Aangaande gebruik van het gebouw na 17. 00 uur is de van groot belang dat het gebouw te allen tijde beschermd is. Een enige toegang na 17: 00 zal worden door de 11 th Street Building Entrance. Jij moet dezelfde begeleider bij de deur hebben onderhand de deur is ontgrendeld. Laat de deur met de uitgang niet open staan. Dat zou de ellende moeten oplossen van personen die genkele deel uitmaken van het vergadering deze het gebouw binnenkomt.
  • Het schoonmaken. Het huurder van de directiekamer gaat ermee akkoord allemaal verantwoordelijkheid op zich te nemen voor de netheid van het directiekamer en deze terug te brengen naar het staat waarin deze board-room.nl zich bevindt: de afval dienen worden weggegooid in de daarvoor bestemde pand, alle vuile vaat dienen worden schoongemaakt en de stoelen moeten op hen juiste plaats worden teruggebracht rond de tafel van de directiekamer.
  • Aansprakelijkheid. Het is erg wel verstaan dat de Brandon Kamer van Koophandel op genkele enkele manier verantwoordelijk ben voor persoonlijk letsel, beschadiging aan eigendommen of meerdere aansprakelijkheden deze kunnen voortkomen tijdens het gebruik met hun faciliteit. Huurder gaan ermee akkoord de vrijwaring vrij bij geven en de Brandon Kamer met Koophandel en de verhuurder, de Brandon Kamer met Koophandel, aansprakelijk te houden voor dergelijke beschadiging.

De huurder gaat ermee akkoord alle aansprakelijkheid bij aanvaarden met betrekking tot de acties van is / haar gasten. Een huurder en gasten wordt gevraagd door de eigendom van Brandon Chamber of Commerce bij respecteren. Allemaal artikelen (voedselproducten, benodigdheden, incidentele effecten) dat niet rechtstreeks door de huurder word verstrekt, word geacht bij behoren zelfs Brandon Kamer van Koophandel en haar personeel plus zijn daarom niet toegankelijk voor huurder en gasten. Huurders bestaan aansprakelijk aan eventuele beschadiging aan het faciliteiten en / ofwel inhoud plus inrichting. Alle schade dienen onmiddellijk aan de kamermedewerkers worden gemeld. Van Room Renters wordt verwacht dat zij alle reparaties en vervangingskosten met eventuele beschadiging aan het faciliteit zelve en / of de inhoud daarvan dekken. Huurders zijn niet om items achter erbij laten in de directiekamer, keuken of kelder. Alle items die niets behoren zelfs de Ruimte van Koophandel moeten worden verwijderd uit het gebouw wanneer het huur is voltooid. De Kamer met Koophandel zijn niet verantwoordelijk voor verloren of beschadigde items deze achterblijven boven het gebouw van een Kamer. Schakel de lichten uit wanneer u weggaat.

Leave a Reply